Destek Patent ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği protokolü imzaladı

Destek Patent, Türkiye'nin fikri sermayesinin artırılmasına katkıda bulunmak amacıyla başlattığı sosyal sorumluluk ve farkındalık projesi “Fikrine Sahip Çık” adına İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile önemli bir protokole imza attı.

Destek Patent, Türkiye'nin fikri sermayesinin artırılmasına katkıda bulunmak amacıyla başlattığı sosyal sorumluluk ve farkındalık projesi “Fikrine Sahip Çık” adına İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile önemli bir protokole imza attı.

Sürdürülebilir bir gelecek için Türkiye'nin fikri sermayesinin artırılmasına katkıda bulunmayı amaçlayan Destek Patent’in “Fikrine Sahip Çık” projesi, fikri ve sınai haklar alanında bilinçli bir nesil yetiştirilmesini hedefliyor. Ağırlıklı olarak lise ve üniversite öğrencilerinde ilgi uyandıracak, onları buluşlar yapmaya teşvik edecek, sınai haklar alanında farkındalıklarını artıracak eğitim programlarını içeren proje; girişimciler, sanayiciler ve KOBİ’ler için de uygun içerikte ücretsiz eğitimler sunuyor. Destek Patent bünyesinde görevli marka ve patent vekilleri tarafından verilen eğitimlerde ana başlıklar; marka, patent ve tasarım...

Destek Patent ile İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü arasında, geleceği yönlendirecek genç beyinleri öncelikli hedef gören Fikrine Sahip Çık projesi için ortaöğrenim öğrencilerine ulaşmayı ve eğitim vermeyi kolaylaştıran bir işbirliğine imza atılmış oldu. Destek Patent Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Yamankaradeniz ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı tarafından imzalanan protokolde belirlenen çalışmalar, Strateji Geliştirme Birimi Şube Müdürü Timur Tuğral ve Destek Patent eğitim ve iletişim birimleri tarafından birlikte yürütülecek. Protokol ile İstanbul’daki 380 okulda görev yapan öğretmenlere eğitim verilecek. Öğretmenler de aldıkları bu eğitimi öğrencilerine aktaracaklar.

Öğretmenleri genç beyinleri buluş yapmaya teşvik edecek

“Fikrine Sahip Çık” projesi kapsamında öğretmenlere verilecek eğitimin amacı; fikrini geleceğe taşımak isteyen tüm gençleri öncelikle buluş yapmaya teşvik etmek. Eğitimlerde gençlerin buluşlarını nasıl koruyacaklarına yönelik bilgilerin verilmesinin yanı sıra bir marka oluşturmak için gerekli olan tüm süreçleri de öğrenebilecekleri konular ele alınacak. Böylelikle bilinçli bir nesil yetiştirilmesine katkıda bulunulması hedefleniyor.

“Fikri ve Sınai Haklar alanında yapılan yatırımlar küresel rekabet gücümüzü artıyor”

Güçlü ve sürdürülebilir bir ekonomiye ulaşabilmek için atılan tüm adımlar arasında fikri ve sınai haklar alanındaki yatırımların etkisinin büyük olduğunu vurgulayan Destek Patent Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Yamankaradeniz imza töreni sonrası şunları iletti: “Bir ülkenin ekonomisinin büyümesindeki en önemli göstergelerden birisi, o ülkenin Fikri ve Sınai Haklar alanındaki yatırımlarıdır. Gelecekte, ülkemizin küresel anlamda rekabet gücünü ve marka değerini artırabilmek için gençlerimizi bugünden bilinçlendirmeli ve hazırlamalıyız. Emekleri, icatları, fikirleri ile ülkemizi yarınlara taşıyacak gençlerimize ve hali hazırda ürün ve hizmetleri ile ticari faaliyetlerini sürdüren firmalarımıza, girişimcilerimize “Fikrine Sahip Çık” diyoruz. Özellikle de buluş yapmaya merakı olan, yeni bir ürün ya da marka oluşturmak için heyecan duyan girişimci gençlerimizin gerek Türkiye’de gerekse dünyanın herhangi bir yerinde haklarını nasıl koruyacakları konusunda bilgi sahibi olmaları gerekiyor. Biz bu projeyle fikrini geleceğe taşımak isteyen tüm gençlerimizin en büyük destekçisi olduğumuzu ortaya koyduk. Amacımız, projemizde bize destek veren kurum ve kuruluşlarla birlikte tüm Türkiye’de Fikri ve Sınai Haklar konusunda bilgi sahibi olmayan genç bırakmamak.”

 Anasayfa'ya Dön

YORUM YAZIN

Max. 255 karakter girebilirsiniz

Yorumunuz Alınıyor

Boş Yorum Gönderemezsiniz

YORUMLAR

Hiç Yorum Yok

BENZER HABERLER