Her 1 Dakikada 2 Citroën Ami Satıldı

İlk 50 adetlik parti Citroën Ami, online satışla yarım saatten kısa bir sürede tükendi.

İlk 50 adetlik parti Citroën Ami, online satışla yarım saatten kısa bir sürede tükendi.

Citroën’in 2021 yılı Aralık ayının sonundan bu yana kurumsal müşterilere satışını gerçekleştirdiği %100 elektrikli mobilite aracı Ami’yi perakende satışa sunmasından kısa bir süre sonra ilk 50 araçlık parti tükendi. Online satışa açılmasından 25 dakika sonra ilk parti araçların tamamı tükenerek her 1 dakikada 2 Citroën Ami satışı gerçekleştirilmiş oldu. Citroën’in yeni şehir içi mobilite çözümü Ami, Türkiye yollarına 219.000 TL’lik fiyat etiketi ile çıktı.

100 yıllık köklü bir geçmişe sahip olan ve bu süre içerisinde ikonik bir marka haline gelen Citroën, ulaşım gereksimlerine çözüm üretme ilkesiyle yenilikleri ortaya koymaya devam ederken bir  ilke daha imza attı. Hem ürünleriyle hem de hizmetleriyle kullanıcılarının hayatını kolaylaştıran marka, geçmişten gelen bu geleneğini tamamen elektrikli Ami – 100% ëlectric modelini online satışa açarak yeni bir dönem başlatarak geleceğe taşıdı. Online olarak satışa çıkmasından çok kısa bir süre sonra ise 50 adetlik ilk parti Citroën Ami’ler tükendi. Yalnızca 25 dakika içerisinde satışa çıkan tüm araçlar alıcısını bulurken, her 1 dakikada 2 adet Ami satışı gerçekleşmiş oldu. 2021 Aralık ayında Türkiye yollarına kurumsal müşterilerle çıkan Citroën Ami, online satış yoluyla 219.000 TL fiyat etiketiyle Citroën müşterileriyle buluştu.

“Yoğun talep, doğru karar verdiğimizi gösteriyor”

Ami’nin her yaştan kullanıcı için uygun bir çözüm olmasıyla bambaşka bir deneyim sunduğunu vurgulayan Citroën Türkiye Genel Müdürü Selen Alkım, “Ami modelimizi de Türkiye pazarına sunarken ne kadar doğru bir iş yaptığımızı aldığımız karşılıkla görüyoruz. Şehir içi mobilite çözümü Citroën Ami, ilk günden bu yana çok ciddi bir talep görüyor. Lansmanımızdan bu yana 400 adet kurumsal satış gerçekleştirmiştik. Perakende tarafında da ilk parti araçlarımızın online satış sistemimiz aracılığıyla 25 dakika içerisinde tükenmiş olması gelecekte bu modelin çok daha başarılı yerlere gelebileceğinin ve hedeflerimizin de üzerine çıkabileceğimizin bir göstergesi. Online kanallar üzerinden satışını gerçekleştirdiğimiz %100 elektrikli mobilite çözümümüz Ami’nin, ilk yılında önemli bir başarı elde ederek 1000 adet seviyelerinde toplam satışa ulaşmasını hedefliyoruz” dedi. 

Müşteriler online satın alıyor, aracı evine teslim ediliyor

Perakende satışına başlanan yüzde 100 elektrikli mobilite çözümü Ami – 100% ëlectric’in tamamen internet üzerinden bir satış yolculuğu bulunuyor. Müşteriler çevrimiçi bir yolculuğun parçası olurken, Ami’yi web sitesi üzerinden bayilerin de entegre olduğu bir sistem aracılığıyla bir tıkla satın alıyorlar. Bütün bu yolculuğun sonunda ise online olarak satınalınan Ami’ler müşterilerin istedikleri adreslere teslim ediliyorlar.

Tek şarj ile 75 kilometre sürüş imkânı

Ami -100% ëlectric, 45 km/saat’e kadar hızlara ulaşabilen, debriyajsız, yumuşak ve akıcı bir sürüşün yanısıra elektromotorun ürettiği yüksek tork değeri sayesinde ilk hareket anından itibaren yüksek çekiş gücü sunan dört tekerlekli bir bisiklet. Üstelik tamamen elektrikli güç-aktarma organıyla tamamen sessiz bir sürüşe imkan tanıyor. Şehir içinde özgürce ulaşım imkânı sunan Ami tek bir şarj ile 75 kilometreye kadar elektrikli sürüş menziline ulaşabiliyor. Bu, çoğu çalışanın işe gidip-gelme gereksinimini karşılıyor. 5,5 kWh kapasiteli lityum-iyon batarya araç zeminine gizlenmiş durumda ve yolcu tarafı kapı eşinde bulunan kablo ile kolaylıkla şarj edilebiliyor. 220 Volt standart prizde tam şarj için üç saat yeterli oluyor. 

Standart prizde 3 saatte %100 şarj

Citroen Ami’yi şarj etmek için yolcu kapısının içinde bulunan entegre kabloyu, standart bir prize (220 V), tıpkı bir akıllı telefon veya dizüstü bilgisayar gibi takmak yeterli oluyor. Sadece 3 saat içinde %100 şarj olabilen Citroen Ami ile özel şarj istasyonu ihtiyacı da son buluyor.

 Anasayfa'ya Dön

YORUM YAZIN

Max. 255 karakter girebilirsiniz

Yorumunuz Alınıyor

Boş Yorum Gönderemezsiniz

YORUMLAR

Hiç Yorum Yok

BENZER HABERLER