Koronavirüs'ün ardından Plague Inc., Çin'de en çok indirilen oyun oldu

Plague Inc., koronavirüs endişelerinin ardından Ocak ayında Çin'in en çok indirilen oyunu oldu.

Plague Inc., koronavirüs endişelerinin ardından Ocak ayında Çin'in en çok indirilen ücretli oyunu oldu.

Kullanıcılar tarafından oluşturulan virüsün etkisinin çeşitli aşamalarla artırıldığı simülasyon oyun Plague Inc., Ocak ayında Çin'in en çok indirilen ücretli uygulaması oldu. Oyun, Çin Siber Yönetimi tarafından "yasadışı içerik" belirtildiği için Çin App Store'dan kaldırıldı.

Plague Inc. geliştiricisi Ndemic Creations 27 Şubat'taki bir blog yazısında içeriğin ani olarak kaldırıldığını duyurdu. Ndemic Creations, "Plague Inc.'in" Çin Siber Yönetim tarafından belirlenen yasadışı içeriği içerdiğini ve Çin App Store'dan kaldırıldığını öğrendik. Bu durum tamamen bizim kontrolümüz dışında" açıklamasında bulundu.

Oyun yasadışı olması gerekçe gösterilerek App Store'dan kaldırılmasına rağmen, sekiz yıldır Çin de dahil olmak üzere tüm dünya tarafından indirilebilir durumdaydı. Ancak koronavirüsün bir bölgede ortaya çıkıp karayolu ve havayolu gibi çeşitli şekillerle yayılma hızını artırarak ve alanını genişleterek çok sayıda insanı enfekte etmesi ve hemen her ülkede vaka görülmesi oyunun teması ile benzerlik taşıyor. Hatta koronavirüs yayılmaya başladığı günden bu yana çok sayıda sosyal medya kullanıcısı tarafından da oyunun teması ile ilişkilendiriliyor.  

Ndemic Creations, "Bu kaldırma işleminin Çin'in karşı karşıya olduğu koronavirüs salgınıyla bağlantılı olup olmadığını bilmiyoruz. Bununla birlikte, Plague Inc.’in eğitimsel önemi CDC gibi kuruluşlar tarafından defalarca tanınmıştır ve şu anda COVID-19'u koruma ve kontrol etme çabalarını en iyi şekilde nasıl destekleyebileceğimizi belirlemek için büyük küresel sağlık kuruluşları ile birlikte çalışıyoruz" şeklinde bir açıklama yaptı.

Şirket, daha fazla bilgi edinmek ve Plague Inc.'i Çin App Store'a tekrar ekleyebilmek için Çin Siber Yönetim İdaresi ile iletişime geçmeye çalışıyor.

Geçen ay, Ndemic Creations Plague Inc.'in koronavirüs nedeniyle oyuncularda önemli bir artış gördüğünü kabul etti ve Plague Inc.'in bilimsel bir model değil, bir oyun olduğunu açıklamasında yineledi. 


 Anasayfa'ya Dön

YORUM YAZIN

Max. 255 karakter girebilirsiniz

Yorumunuz Alınıyor

Boş Yorum Gönderemezsiniz

YORUMLAR

Hiç Yorum Yok

BENZER HABERLER