Markalardan ırkçılığa karşı destek mesajları

George Floyd'un, Minneapolis şehir merkezinin güneyinde polisler tarafından öldürülmesiyle birlikte tekrar gündeme gelen ırçılık meselesi için markalar, destek mesajları yayınladı.

George Floyd'un, Minneapolis şehir merkezinin güneyinde polisler tarafından öldürülmesiyle birlikte tekrar gündeme gelen ırçılık meselesi için markalar, destek mesajları yayınladı.


Spotify

Spotify, ırkçılığa karşı salı günü 12.00'dan sonra platformunda geçici değişiklikler yapacak. Dinleyiciler, "Bugünün En İyi Şarkıları" ve "RapCaviar" dahil olmak üzere birçok podcast'te siyah bir logo ve başlık resmi görecek. Şirket, ayrıca sosyal medya yayınını da bir dayanışma sembolü olarak duraklatacak. Seçilen çalma listeleri ve podcast'ler, George Floyd'un alıkonulduğu dakika dikkate alınarak 8 dakika, 46 saniye boyunca sessizliğe gömülecek.



Starbucks

Starbucks, sosyal medya kanallarında "Biz izleyici olmayacağız" şeklinde bir mesaj paylaştı. 2018 ylında Philadelphia bölgesindeki bir Starbucks mağaza müdürü, iki siyahi müşterinin sipariş vermeden oturduklarını gördüğünde polisi aramıştı. Bu olay, kahve zincirinin ırk, ön yargı ve dahil olma eğitimi almasına yol açtı.


Coca-Cola 

Coca-Cola, Atlanta İlerleme Komitesi ve diğer iş liderleriyle “daha ​​kapsayıcı bir adil topluma doğru ilerlemek için somut eylemler ve çözümler üzerinde” çalışacağını tweetledi.



Microsoft

Microsoft, bu çalkantılı dönemde siyahi çalışanlarının nasıl hissettiklerini aktarmak için sosyal medya kanallarında alıntılar paylaştı.


 

Sony

Sony, 4 Haziran’da yapılması planlanan PlayStation 5 etkinliğini erteledi. Firma "Kutlama zamanı olduğunu düşünmüyoruz ve şimdilik geride durmak ve daha önemli seslerin duyulmasına izin vermek istiyoruz.” mesajını yayınladı.



Twitter

Twitter, mavi-beyaz logosunu ırkçığa dikkat çekmek adına siyah-beyaz olarak güncelledi.



Amazon

Amazon, yapmış olduğu paylaşımda siyahi insanların eşit olmayan yaşam koşullarına ve onlara yapılan acımasız muamelelere dikkat çekerek bunun son bulması gerektiğini dile getirdi.



Nike

Nike, "Just do it" sloganını "Bu kez yapma" söylemine çevirerek bir destek videosu yayınladı.

"Irkçılığın sadece Amerika'nın sorunu olduğunu düşünme ve arkanı dönüp sessiz kalma."




adidas

Nike'ın "Değişimin parçası ol" mesajını, rakibi Adidas "Birlikte olarak ilerleyebilir ve değişimi sağlayabiliriz" sözleriyle destekledi.



SoundCloud

SoundCloud, mevcut logosunun üzerini karalayarak ırkçılığa karşı sessiz kalmayacakları mesajını verdi.


Liverpool

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Liverpool'da futbolcular, Anfield Stadı'nın ortasında diz çökerek tepki gösterdi.


Verizon

Verizon CEO'su Hans Vestberg, şirketin Ulusal Kent Birliği, Siyahi Sivil Katılım Ulusal Koalisyonu ve NAACP Yasal Savunma ve Eğitim Fonu gibi sosyal adalet örgütlerine 10 milyon dolar bağışladığını duyurdu.



Arsenal

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Arsenal, sosyal medyadan yaptığı siyah fotoğraf paylaşımı ile ırkçılığın karşısında durduklarını ve siyahi insanların yanında yer aldıklarını dile getirdi.


Pantone

Pantone, ırkçılık karşıtı protestolara kendisini renkleriyle tanımlayarak destek verdi: "Tüm renklerden oluşanların yanındayız."

 Anasayfa'ya Dön

YORUM YAZIN

Max. 255 karakter girebilirsiniz

Yorumunuz Alınıyor

Boş Yorum Gönderemezsiniz

YORUMLAR

Hiç Yorum Yok

BENZER HABERLER