Nsocial, Özbekistan’ın ilk sanal gerçeklik projesini hayata geçirdi

Sanal Gerçeklik yani VR teknolojisini, yaratıcılık ve deneyimi ile buluşturan Nsocial, Özbekistan’ın ilk Sanal Gerçeklik projesini, ülkenin en büyük gayrimenkul firması Dreamcity Development ile hayata geçirdi.

Sanal Gerçeklik yani VR teknolojisini, yaratıcılık ve deneyimi ile buluşturan Nsocial, Özbekistan’ın ilk Sanal Gerçeklik projesini, ülkenin en büyük gayrimenkul firması Dreamcity Development ile hayata geçirdi.

3D modelleme ve oyun motoru entegrasyonu ile 360° video çekimini entegre eden ajans, Rusça, Özbekçe ve İngilizce olarak hem VR içerik hem de VR yazılımı geliştirdi. Özbekistan’ın en prestijli gayrimenkul ve yapı bileşenleri fuarı olan UZBuilt19 fuarı için geliştirilen projenin amacı, henüz inşaatı bitmemiş ve 80 hektarlık dev bir arazide kurulacak olan yeni yaşam alanı Tashkent City’de inşa edilecek Boulevard projesindeki gayrimenkulleri Sanal Gerçeklik Gözlükleri ile potansiyel alıcılara deneyimletmek, hem yaşam alanını hem de potansiyel alıcıların seçtikleri daire tiplerini gezdirerek sanki yaşam alanı ve dairenin içerisinde gibi hissettirmek idi.

Proje teknik açıdan 3 adımdan oluşuyordu. İlk adım, yaşam alanını yani henüz inşaatı bitmeyen Tashkent City’i hem havadan hem de kişileri yaşam alanının içerisinde yürüterek gezdirerek anlatmaktı. Bu, en zorlu olanıydı. Çünkü realistik 3D modelleme ve oyun motoru entegrasyonu kullanarak, Tashkent City ve Boulevard projesi birebir olarak gerçeğine uygun olarak realistik olarak 360 derece modellendi. Sonraki adım ise Özbekistan’a gidilerek örnek dairelerin 360 derece video çekiminin yapılmasıydı. 360 derece video çekimi Nsocial’ın deneyimli ekibi tarafından 1 günde tamamlandı ve hemen VR prodüksiyonuna geçildi. 3D modelleme ve animasyonlar ile 360 derece video çekimi entegre edildi. Rusça, Özbekçe ve İngilizce olarak infografikler, dublajlar ve seslendirmeler ile birlikte müzik hazırlandı. En son adım ise dil seçeneklerine göre offline VR yazılımı geliştirmekti. Bu yazılım ile 360 derece videolar, internet bağlantısı gerektirmeden, VR Gözlüklerinin içerisindeki kütüphaneden 5.2K çözünürlük ile potansiyel alıcılara deneyimletilecekti. İnternet bağlantısı olmaması en önemli kısım, çünkü bağlantı kötü olduğunda video çözünürlüğü çok düşebilirdi ya da en kötü senaryo ile internet kesildiğinde deneyim de sıfırlanabilirdi.

Projenin sonuçları ise videoda görebileceğiniz üzere muazzam! UZbuilt19 fuarında 16.000 kişi tarafından deneyimlenen Özbekistan’ın ilk VR yani Sanal Gerçeklik Uygulaması, gayrimenkul pazarlaması ve gayrimenkul sektörü için de yenilikçi bir uygulama olarak yerini aldı.

Fuar sonrasında ise 360 derece video ve VR projesi; Boulevard projesinin satış ofisinde, sosyal medya ve web sitesinde yerini aldı. Proje aynı zamanda UZbuilt yönetimi tarafından en inovatif stand ve en iyi tasarlanmış stand ödülüne de layık görüldü.

 Anasayfa'ya Dön

YORUM YAZIN

Max. 255 karakter girebilirsiniz

Yorumunuz Alınıyor

Boş Yorum Gönderemezsiniz

YORUMLAR

Hiç Yorum Yok

BENZER HABERLER