Socrates Dergi, Potacast'in 10. Yılını Dijital Bir Anıtla Kutluyor

Socrates Dergi, Türkiye'nin en kült podcast'lerinden olan Potacast için, 10 yıllık maceranın özeti, kilometre taşları ve unutulmayanlarını tek bir potaya sığdırdı.

Socrates Dergi, Türkiye'nin en kült podcast'lerinden olan Potacast için, 10 yıllık maceranın özeti, kilometre taşları ve unutulmayanlarını tek bir potaya sığdırdı.

Kaan Kural ve Orkun Çolakoğlu’nun yarattığı Potacast, yayın hayatına 2011 yılında başlamıştı. Türkiye’nin ilk podcast projelerinden biri olan Potacast, yolculuğuna tam 10 yıldır kesintisi devam ediyor. 

Socrates Podcasts de, Potacast’in 10. Yılını kutlamak için özel bir projeye imza attı. 10 yıllık maceradan çok özel detaylar taşıyan, dijital bir anıt yaratan Socrates Podcasts, Potacast’i ölümsüzleştiriyor. 

Potacast Anıtı

Türkiye için henüz çok yeni bir mecra olmasına rağmen, 10 yılı devirerek büyük bir istikrara imza atan Potacast’i ve yarattığı kültürü onurlandırmak isteyen Socrates Podcasts ekibi, 10 yılın detaylarını, istatistiklerini, unutulmaz bölümlerini, kilometre taşlarını tek bir potaya sığdırdı. Socratesdergi.com/potacastaniti adresinde, dijital bir deneyim yarattı.

Street Art Öğeleri

Potacast’in bir basketbol ve “goygoy” programı olmasından yola çıkarak, görsel dünya için street art öğelerinden ve grafiti sanatından yararlanıldı. Bunun için, programın 10 yılından farklı detaylar belirlendi ve tek bir kompozisyonda birleştirildi. Potacast Anıtı, Grafiti sanatçısı Furkan Birgün’ün çizimleriyle hayat buldu.

Hareketlenen Çizimler 

Potadaki çizimlerin hareketlendirilmesiyle, projenin filmi yaratıldı. Potadaki her bir detayın anlatıldığı ve farklı tekniklerle hareketlendirildiği filmle, Potacast Anıtı duyuruldu.

Her Detay Bir Bölüm

Web sitesindeki potadaki her bir detayın üzerine gelindiğinde, pop up ekranlar ile birlikte, çizimin program için ne ifade ettiğine dair metinler görülüyor. Ayrıca bu pop up ekranlar ile, her bir çizimin refere ettiği Potacast bölümüne doğrudan gidilebiliyor.


Potacast Anıtı


Künye: 

Müşteri:
Socrates Dergi

Müşteri Yetkilisi: Can Öz, Cem Pekdoğru, Gökberk Sarıgül

CEO&CCO: Alemşah Öztürk

Yaratıcı Yönetmen: Ahmet Terzioğlu

Yaratıcı Ekip: Bilal Öztaş, İpek Şurdum, İpek Şaylı

Yaratıcı Stratejist: Zeynep Özdoğan

Yaratıcı Süreç Yöneticisi: Yaşar Eser

İllüstratör: Furkan Birgün

Motion Designer: Yasin Arıbuğa

 Anasayfa'ya Dön

YORUM YAZIN

Max. 255 karakter girebilirsiniz

Yorumunuz Alınıyor

Boş Yorum Gönderemezsiniz

YORUMLAR

Hiç Yorum Yok

BENZER HABERLER