Clear’ın İlk Türk Kadın Yüzü: Bensu Soral

Bensu Soral, Clear’ın Türkiye’deki ilk marka yüzü oldu. Soral, hazırlanan reklam filminde kendi deneyimleri üzerinden özgüvenin en gerekli olduğu anların bir adım öncesini anlatıyor.

Bensu Soral, Clear’ın Türkiye’deki ilk marka yüzü oldu. Soral, hazırlanan reklam filminde kendi deneyimleri üzerinden özgüvenin en gerekli olduğu anların bir adım öncesini anlatıyor.

Clear, kadınlara özel geliştirdiği Clear Women serisinin reklam filmi için oyuncu Bensu Soral ile anlaştı. MullenLowe Istanbul imzası taşıyan filmde, özgüvenin en gerekli olduğu anların bir adım öncesi, Bensu Soral’ın kendi deneyimleri üzerinden anlatılıyor. Sahneye çıkmadan, canlı yayında milyonların karşısına geçmeden ya da binlerce flaş patlamadan bir adım öncelerin, Bensu Soral’ın gözünden anlatıldığı filmde; özgüven ve cesaret hislerinin üzerinde durularak “Göster Kendini” mesajı veriliyor. İş birliğinin ve kampanyanın arka planını Bensu Soral ve Unilever Türkiye Güzellik ve Kişisel Bakım Kategorisinden Sorumlu Pazarlama Direktörü ve Yönetim Kurulu Üyesi Alper Eroğlu ile konuştuk.

Clear’ın Türkiye’deki ilk kadın marka yüzü oldun. Nasıl bir his bu? İş birliğI nasıl başladı? İlk teklif geldiğinde ne hissettin, kabul etme sebebin ne oldu? Arka plandaki bu süreçten biraz bahseder misin?

Bensu Soral: Hem ürünüyle, hem de vermek istediği özgüven mesajıyla beni çok etkileyen bir marka Clear. Ve böyle bir markanın ilk Türk kadın yüzü olmak heyecan verici. Bu mesajı tüm kadınlarımıza ileterek, onların bu gücü elde etmelerinde katkım olacak olması beni çok heyecanlandırdığı için bu teklifi büyük bir gururla kabul ettim.

 

Biliyoruz ki ünlü isimler hem kariyeri hem itibarı açısından gelen teklifleri ince eleyip sık dokuyor. Peki sen markaların tekliflerini değerlendirirken neleri göz önünde bulunduruyorsun? Senin bir markayla çalışabilmen için markada olması gereken, en çok önemsediğin kriterler neler?

Yaptığımız her seçim, kariyerim açısından oldukça önemli. O yüzden gelen her teklifi artıları ve eksileriyle günlerce düşünüyor, tartıyorum. Bu değerlendirmede benim için, çalışacağım markanın vizyon sahibi ve kaliteli olması en önemli iki unsur. Bu unsurlar, temsil edeceğim ürünün güvenirliğini destekleyen bir durum. Günlük hayatımda gururla ve severek kullanacağım markalarla çalışmak ise benim için diğer önemli konu. Clear, iş birliği yapacağım bir markadan beklentimi her yönüyle karşılıyor ve böyle bir markanın yüzü olmak bana daha da cesaret veriyor.

 

Sence Clear’ın en güçlü olduğu, onu rakiplerinden ayıran ve senin en çok beğendiğin yanları ne?

Bence Clear’ın en güçlü olduğu alan, marka olarak verdiği özgüven mesajı ve insanlara “Göster Kendini” diyebilmesi. Sağladığı kusursuz saçlarla insanlara özgüven aşılıyor.

 

Peki Clear’ı 3 kelime ile tanımlaman gerekseydi, neler söylerdin?

Özgüvenli, iddialı, uzman.

 

Çok büyük bir yönetmenin iddialı bir projesi için saçlarından vazgeçmen gerekse, bunu yapar mıydın?

Ben bir oyuncuyum. Eğer gerçekten hayallerimin projesiyse gereken neyse yaparım. Ama onun dışında saçlarımdan vazgeçmek çok zor. Çünkü özgüvenimin en büyük kaynaklarından biri saçlarım.

 

“Kısa saçlı nasıl olurdum acaba?” diye düşündüğün, merak ettiğin oluyor mu?

Bazı kadınlara kısa saçı çok yakıştırıyorum ama sanırım ben o kadınlardan biri değilim.

 

Marka yüzü seçmek hem markayı taşıyabilmesi, doğru yansıtabilmesi hem de iş birliğinin insanlar için samimi bulunması gibi birçok açıdan kritik bir karar. Sizin Bensu’yu tercih etme sebebiniz ne oldu? Bensu Soral ismine nasıl karar verdiniz? Karar aşamasından ve sebeplerden bahseder misiniz?

Alper Eroğlu: Bensu gibi değerli bir oyuncuyla iş birliği yapmış olmaktan ve Clear’ın kadınlara özel geliştirdiği seriyi onun aracılığıyla tüketicimizle buluşturmaktan dolayı çok mutluyuz. Biz Clear olarak sınırsız özgüvenin peşindeyiz. Özgüveni, başarabilmenin ilk ve sağlam adımı olarak görüyoruz. Bensu’nun da hem kariyerindeki başarısı hem de özgüvenli duruşu bizi bu iş birliğine yöneltti. Marka olarak vermek istediğimiz mesajları Bensu ile en doğru şekilde verebileceğimize inandık. İnsanlara “Göster Kendini” diyebilecek hem güçlü hem de samimi bir karakter aradığımız için, Bensu’dan başka biriyle çalışamazdık.

 

Reklam filmi de iyi görünüyor. Set nasıl geçti sizin için, çekimler ne kadar sürdü? Kamera arkasında yaşadığınız ilginç, eğlenceli şeyler oldu mu?

Bensu: Çekimlerimiz 2 gün sürdü. Günde 12 saat kadar çalıştık.  Set süresince çok eğlendik! Ekip tamamen profesyonel ve pozitif insanlardan oluşuyordu. Bu da gece sonuna kadar enerjimin çok yüksek olmasını sağladı.

 

Alper: Çok keyifli bir set süreci geçirdik. Başarılı ve yoğun ön hazırlık sürecimiz, işine çok hakim yönetmenimiz ve Bensu’nun özverili ve uyumlu çalışması sayesinde reklam filmimizi 2 günde çektik.

 

Herkesin karşısına çıkmadan önceki o “bir adım”

Clear’ın bu kampanyada özgüven hissi üzerine konumlandırıldığını görüyoruz. Kampanyanın fikir ve strateji sürecinden bahseder misiniz? Reklam ilk fikirden ve brief’ten, izlediğimiz filme gelene kadar nasıl bir süreçten geçti?  

Alper: Özgüven, Clear’ın olmazsa olmazı. Sadece Bensu Soral lansmanında değil tüm marka yüzlerimizde özgüven platformunun izlerine rastlamak mümkün. Bu nedenle de, Clear’ın ilk Türk kadın yüzü için belirlediğimiz kriterlerden biri de ünlümüzün özgüven platformunu taşıyacak bir isim olması gerekliliğiydi. Bensu Soral’ın çıkışı ve başarıları, çok yönlü kişiliği ve farklı ilgi alanları, kendine güveni, başarma azmi ve kararlılığı onu benzersiz bir seçim yapıyordu.

 

Yaratıcı fikirde ise çıkış noktasını Bensu’nun zorluklar ya da zor anlar karşısında takındığı tavır üzerine kurduk. Bensu’nun atacağı her adımın gerilimini ve stresi yani herkesin karşısına çıkacağı o bir adım öncesi yaşadıklarıyle Clear’ı yan yana getirerek Clear’ın Bensu’nun kendisini iyi hissetmesini, hep hazır ve özgüvenli olmasını sağlayan performansının altını çizdik. Bundan sonra tek yapması gereken saçlarından aldığı özgüvenle o adımı atmak ve kendisini göstermekti.

 

Reklam setleriyle dizi ve film setlerini kıyaslaman gerekirse neler söylemek istersin? Reklam setlerinin dizi ve film setlerinden farkları, avantaj ve dezavantajları ne?

 

Bensu: Reklam setlerinin çekim süresi ve günü her zaman önceden bellidir. Bence en büyük fark bu. Ama dizi ve film çekim saatleri ve günü hiçbir zaman belli olmaz. Reklam setleri daha konforludur. Dinlenmek için vaktin vardır. Yalnız kalabildiğin anlar olur. Ama dizi ve film çekimlerinde dinlenmek için vaktimiz pek olmuyor. Reklam çekimlerinde hep en iyi hâlinlesin, ama dizi ve film çekimlerinde sahneler gereği bazen yerlerde yuvarlanabiliyorsun :) Ama kesinlikle reklam, film ve dizi setlerinin hepsinin tadı bambaşka ve hepsi çok keyifli.

 

İş birliklerin sonrasında sosyal medyadan gelen yorumları okuyor musun, YouTube’da yer alan reklamın, video’ların yorumlarını inceledin mi merak edip? Çok dikkatini çeken ve seni mutlu eden mesajlar, yorumlar, tweetler var mı aklında kalan?

Bensu: Çok farklı yorumlar var Youtube’da yayınlanan videoların altında. Arada çok güldüklerim de muhakkak olmuştur. Ben yaptığım her işi özgüvenimle ortaya koyuyorum. O nedenle yorum negatif de olsa komikse de ben de en az sizler kadar gülebiliyorum bu yorumlara.

 

Alper: Biz kampanyamızı ilk olarak dijital mecralarda başlattık. Bensu’nun Clear’ın ilk Türk kadın marka yüzü olduğunu açıklamadan önce, dijital mecralarda “Clear’ın yeni marka yüzü sence kim?” diyerek tüketicimizle bir etkileşim yaratmayı hedefledik. Bu içeriklerimizin altında oldukça farklı ve eğlenceli yorumlar aldık. Genelde Bensu’ya yönelik yorumlar geldi ve tüketicimizin bu habere ne kadar sevindiğini gördükçe biz de çok mutlu olduk.

Reklam filmimiz sonrasında da bizi çok mutlu eden, yaptığımız işin güzelliğini bize gösteren birçok olumlu yorum aldık.

 

Elbette kariyerinin şu aşamasında alışmışsındır ancak kendini reklamlarda, billboard’larda gördüğünde neler hissediyorsun? Yakınlarından ve arkadaşlarından nasıl tepkiler alıyorsun?

Bensu: Gurur duyuyorum ve hep daha iyisini hayal ediyorum. Çevremdeki herkes bu konuda motivasyonumu artırıyor. Her yeni işimle ilgili yorumlarını paylaşıyorlar, billboard’ların fotoğraflarını çekip yolluyorlar :) En büyük destekçilerim tabii ki onlar.

 

Son olarak, sosyal medyada da aktif bir şekilde yer alıyorsun. Hesaplarını kendin mi yönetiyorsun, birlikte çalıştığın bir ekip veya bir danışmanın bulunuyor mu?

Hesaplarımı kendim yönetiyorum. Ama iş birliği yaptığım markalarla ilgili olan paylaşımlarımda arkamda kocaman bir ekip var.

Bensu Soral ile Kısa Kısa

Hayat Mottosu:
Kalbinin sesini dinleyecek kadar cesaretin olsun

Sabahları kahve içmeden uyanamam

Bir film karakteri olsaydım Tomb Raider olurdum

Başarılı olacağından emin olsaydım tüm kötü kalplileri iyiliğe davet ederdim

Son güldüğüm şey: köpeklerimin birbiriyle olan komik iletişimleri

Yapmak zorunda olduğum ama gereksiz bulduğum şey:
Gereksiz bulduğum hiçbir şeyi yapmam

Tarihten bir kişiye soru sorabilme fırsatı olsa?
Mustafa Kemal Atatürk

En sevdiği Türkçe ve İngilizce kelime, neden?:
Türkçe ‘hayır’. Önceden hiç hayır diyemezdim. Hayır diyebilmeyi öğrendikçe özgürleştim. O yüzden o kelime karakterime çok şey kattı. İngilizce ‘Mellifluous’

Başınız belada! Hangi dizi/film kahramanından yardım isterdiniz?:
Deadpool


Teknoloji:

Telefon

Mobil uygulama:
Spotify

Oyun:
 Beat Saber (VR oyunu)

Film:
Leon

Dizi:
Breaking Bad

Replik:
“Unutma Red, umut iyi bir şeydir, belki de en iyisi. Ve iyi şeyler asla ölmez.  (Andy Dufresne)” -The Shawshank Redemption

Kitap:
What The Dog Saw - Malcolm Gladwell

Aktris ve aktör:
Meryl Streep, Robert De Niro

Yönetmen:
Martin Scorsese

 

Hangisi?

Çay mı, kahve mi?
Kahve

Gece mi, gündüz mü?
Gündüz

Futbol mu, basketbol mu?
Futbol

Messi mi, Ronaldo mu?
Ronaldo

Espri mi, ciddiyet mi?
Espri

Kitabını okumak mı, filmini izlemek mi?
Filmini izlemek

Pizza mı, lahmacun mu?
Pizza

Lord of the Rings mi, Harry Potter mı?
Harry Potter

Kurt adam mı, vampir mi?
Vampir

Doğum günü mü, yılbaşı mı?
Yılbaşı

 

 Anasayfa'ya Dön

YORUM YAZIN

Max. 255 karakter girebilirsiniz

Yorumunuz Alınıyor

Boş Yorum Gönderemezsiniz

YORUMLAR

Hiç Yorum Yok

BENZER HABERLER