Gillette'in Türkiye'deki İlk Marka Yüzü: Ozan Kabak

Genç ve yetenekli futbolcu Ozan Kabak, Gillette’in ülkemizdeki ilk marka yüzü oldu. Bu iş birliğini, Ozan Kabak ve P&G Türkiye ve Kafkaslar, Sağlık ve Kişisel Bakım Kategorileri Ticari Operasyonlar Direktörü Burak Akkiriş ile konuştuk.

Genç ve yetenekli futbolcu Ozan Kabak, Gillette’in ülkemizdeki ilk marka yüzü oldu. Bu iş birliğini, Ozan Kabak ve P&G Türkiye ve Kafkaslar, Sağlık ve Kişisel Bakım Kategorileri Ticari Operasyonlar Direktörü Burak Akkiriş ile konuştuk.


Elif Tütüncü


Öncelikle merhaba, geçtiğimiz aylarda Köln deplasmanında yaşadığın talihsizlik için, daha güçlü bir şekilde sahalara döneceğinden emin olarak geçmiş olsun dileklerimizi iletmek isteriz. Gillette’in Türkiye’deki ilk erkek marka yüzü oldun. Nasıl bir his bu? İş birliği nasıl başladı? İlk teklif geldiğinde ne hissettin, kabul etme sebebin/sebeplerin neler oldu? Arka plandaki bu süreçten biraz bahseder misin?

Ozan Kabak: Geçmiş olsun dilekleriniz için çok teşekkürler. Gillette sadece sektörünün değil dünyanın en önemli markalarından bir tanesi. Çocukluğumda çok sevdiğim yıldız futbolcuların da Gillette reklamlarında oynadığını görmüştüm. Bu yüzden Gillette benim için hep özel markalardan bir tanesi olmuştur. Dünyada spora bu kadar yakın olan ve A Milli Takımımızla da iş birliği olan Gillette’ten böyle bir teklif geldiğinde çok mutlu oldum. Benimle çok yakından ilgilendiler, bu projede yer almamı ne kadar istediklerini bana hissettirdiler ve sonrasında Gillette ile birlikteliğimiz başladı


Biliyoruz ki ünlü isimler hem kariyeri hem itibarı açısından gelen teklifleri ince eleyip sık dokuyor. Peki sen markaların tekliflerini değerlendirirken neleri göz önünde bulunduruyorsun? Senin bir markayla çalışabilmen için markada olması gereken, en çok önemsediğin kriterler neler?

Ozan: Altyapıdan bu yana kariyerimde adımlarımı çok dikkatli atmaya çalışıyorum. Bu nedenle de gelen her teklifi en ince detayına kadar değerlendiriyorum. Olaya sadece bir reklamda oynamak gözüyle bakmıyorum. Bir ismin ve bir markanın yan yana gelmesini yol arkadaşlığına benzetiyorum. Eğer özellikleriniz birbirine uymuyorsa ortaya keyifli bir yolculuk çıkmaz. Gelen teklifleri değerlendirirken markanın bugüne kadar yaptıklarını, insanların gözündeki algısını ve kalitesini göz önünde bulunduruyorum. Ve tabii ki güvenilirlik benim için olmazsa olmaz. Çünkü hayatımda en önem verdiğim değerlerin başında güvenilir olmak geliyor. Futbol oynarken, hocamın ve takım arkadaşlarımın, sosyal hayatımda da çevremdekilerin bana güvenmesi çok önemlidir.


Peki Gillette’i, sende uyandırdığı çağrışımlar kapsamında 3 kelime ile tanımlaman gerekseydi, neler söylerdin?

Ozan: Lider, kararlı, güvenilir


Günlük hayatta imajın senin için ne ifade ediyor? Cristiano Ronaldo gibi bazı ünlü futbolcuların devre aralarında bile kuaförlerinin imajını düzelttiğine dair iddialar var. Sen maç öncesi nelere dikkat ediyorsun? Kendine has belli rutinlerin, totemlerin var mı?

Ozan: Göz önünde olunan bir işi yapıyorum. Ronaldo kadar olmasa da imajıma dikkat etmeye çalışıyorum. Herhangi bir totemim yok ama sahaya çıkmadan önce dua ederim.


Karantina günlerin neler geçiyor? Profesyonel bir sporcu olarak 1 gününü nasıl geçirdiğini bizimle paylaşır mısın?

Ozan: Tedavi sürecim devam ediyor. Bir an önce sahalara dönebilmek içim elimden geleni yapıyorum. Bunun dışında okumak istediğim kitapları ve merak ettiğim dizileri izliyorum. Müzik dinlemeyi seviyorum. Mutfakta ise çok başarılı olduğumu söyleyemem. O yüzden şu ana kadar sosyal medyada bir ekmek paylaşımım yok.


#GilletteGibi Bir İş Birliği

Burak Akkiriş - P&G Türkiye ve Kafkaslar, Sağlık ve Kişisel Bakım Kategorileri Ticari Operasyonlar Direktörü


Marka yüzü seçmek hem markayı taşıyabilmesi, doğru yansıtabilmesi hem de iş birliğinin insanlar için samimi bulunması gibi birçok açıdan kritik bir karar. Sizin Ozan’ı tercih etme sebebiniz ne oldu? Ozan Kabak ismine nasıl karar verdiniz? Karar aşamasından ve sebeplerden bahseder misiniz?

Burak Akkiriş: Kesinlikle, marka yüzü seçimi yaparken adeta markanıza bir yüz, ses ve karakter seçiyorsunuz, insanların aklında markanız bu isimle özdeşleşiyor. Bizim Ozan’la birlikte çalışmayı istememizin en önemli sebepleri arasında Ozan’ın genç yaşına rağmen centilmen, çalışkan, hep daha iyi olmak için çalışan ve bu sayede başarılı bir oyuncu olması var. Biz de Gillette olarak erkek bakım ürünlerinde sürekli Ar-Ge yaparak anlamlı inovasyonları tüketicilerimize sunmak üzere çalışıyoruz, bu açıdan Ozan ile karakterimiz oldukça benzer. Bu duruş ve karaktere dilimizde de yaygın kullanılan şekilde kısaca #GilletteGibi diyoruz.

Ayrıca bildiğiniz üzere, Gillette olarak Türkiye A Milli Erkek Futbol Takımı’nın uzun süreli erkek bakım markasıyız ve Ozan da Milli Takım’ın genç yetenekleri arasında yer alarak 3 yıldır Milli Forma’yı gururla temsil ediyor. Bu açıdan hem taraftarın gözünde hem de hâlihazırdaki sponsorluğumuzla örtüşen bir seçim yaptığımıza inanıyoruz.


Birlikteliğinizin ilk reklam filmini yayınladınız. Set nasıl geçti sizin için, çekimler ne kadar sürdü? Kamera arkasında yaşadığınız ilginç, eğlenceli şeyler oldu mu?

Ozan: Benim için çekim oldukça keyifli sürdü, kış aylarında zor şartlar altında çekim yapmamıza rağmen ekibin profesyonelliği sayesinde set oldukça rahat ve eğlenceli geçti. Çekimde benim en keyif aldığım an, gol sevinci sahnesi esnasında bütün ekibin beni motive etmek için adeta bir tribün oluşturup gerçek taraftarlar gibi sevinmesiydi!

Burak: Çekimler 2 gün sürdü, bir gün stüdyo bir gün dış mekan çekimleri olarak. Öncesinde yoğun bir hazırlık dönemimiz oldu. Sporla ilgili reklam çalışmalarının hazırlık dönemi daha kompleks olabiliyor fakat Ozan’ın ilk reklam deneyimi olmasına rağmen enerjisi ve ekiple uyumu sayesinde çekimler oldukça keyifli ve rahat geçti diyebilirim.


Gillette’in bu kampanyada azim, gurur ve yılmamak hissi üzerine konumlandırıldığını görüyoruz. Kampanyanın fikir ve strateji sürecinden bahseder misiniz? Reklam ilk fikirden ve brief’ten, izlediğimiz filme gelene kadar nasıl bir süreçten geçti?

Burak: Dünyada olduğu gibi Türkiye’de de sporun en büyük destekçilerinden biri olarak, kullanıcılarımızla ayrı bir bağ kurmayı çok önemsiyoruz. Buna taraftarlık da dahil. Stadyumlarda, insanların sevdiği futbolcularla özel ve akılda kalıcı iş birliklerine imza atarak nesilden nesile aktarılacak hikâyeler yaratmak istiyoruz. Bu kampanyanın iletişim stratejisi de Ozan’ın yetenekleri, centilmen duruşu ve sahada her yönüyle kurduğu oyun hakimiyeti üzerinden yeni ürünümüz Mach3 Turbo’nun 3 yöne dönebilen oynar başlık teknolojisini tüketicilerimize tanıtmaktı. Çünkü başarılı ve etkili bir futbolcu olmak için sahanın her noktasında topa ve oyuna hakimiyet kurmanız önemli, tıraşta da benzer bir durum söz konusu. Gillette olarak yeni teknolojilerle en zorlu yüz kıvrımlarına uyum sağlayacak son teknoloji ve daha sinekkaydı tıraş sunan ürünleri tüketicilerimize sunmayı hedefliyoruz.


Reklam filminin yayınlanmasının ardından sosyal medyadan gelen yorumları okudun mu, YouTube’da yer alan reklamın, video’ların yorumlarını inceledin mi merak edip? Çok dikkatini çeken ve seni mutlu eden mesajlar, yorumlar, tweetler var mı aklında kalan?

Ozan: Evet yorumlara baktım. Çok güzel, destekleyici ve yüzümü güldüren yorumlar oldu. Sağ olsunlar, birçok kişi beni kardeşi gibi görüyor ve bu da bana gurur veriyor. Beni gülümseten yorumlardan bir tanesi ise Fatih Terim’in yıllar önce oynadığı tıraş reklamından bir fotoğrafla birlikte yapılan “Hocasının izinde” yorumu oldu. Gerçekten güzel bir hatırlatmaydı. Fatih Hocama da buradan tekrar geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

Burak: Ozan, genç ve hırslı bir futbolcumuz. Ülkemizi, yurtdışında en iyi şekilde temsil ediyor. Gerek sahadaki performansı gerekse saha dışındaki duruşuyla #GilletteGibi mottomuza her anlamda uygun bir profil çiziyor. Biz de böylesine kaliteli bir isimle çalıştığımız için oldukça memnunuz. Ozan’a gelen mesajları biz de büyük bir keyifle takip ediyoruz ve Gillette ailesi olarak bizi en çok mutlu eden yorumların başında insanların Ozan ile gurur duyduğunu belirten cümleler yer alıyor.


Gillette ile olan iş birliğin neleri kapsıyor? Neler yapacaksınız birlikte? Birlikteliğin ne kadar süreceği ile ilgili bir kesinlik bulunuyor mu?

Ozan: Gillette ile kapsamlı bir iş birliğimiz var. Bundan sonra da daha heyecanlı ve sporla iç içe işlere imza atacağımıza eminim. Marka ile marka yüzünün, güçlü yanlarını ortaya koyarak projeler üretmesinin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Önümüzdeki yıla ertelense de EURO 2020 heyecanını yaşatacağımız ve gençlere odaklanacağımız dijital ve espor kurgularının olduğu işlerde bizi görebilirsiniz.


Son olarak, sosyal medyada da aktif bir şekilde yer alıyorsun. Hesaplarını kendin mi yönetiyorsun, birlikte çalıştığın bir ekip veya bir danışmanın bulunuyor mu?

Ozan: Hesaplarımı tamamen kendim yönetiyorum ama özel bir illüstrasyon ya da tasarımlı paylaşım yapmak istediğimde çizgisini beğendiğim isimlerden destek aldığım oldu. Bunun dışında başında menajerim Fazıl Özdemir’in olduğu her konunun uzmanlarından oluşan büyük bir ekip var. İhtiyacım olduğunda her konuda onlara da danışabiliyorum.



 Anasayfa'ya Dön

YORUM YAZIN

Max. 255 karakter girebilirsiniz

Yorumunuz Alınıyor

Boş Yorum Gönderemezsiniz

YORUMLAR

Hiç Yorum Yok

BENZER HABERLER