Milenyum Neslin Favorisi: TikTok

TikTok İş birliği Direktörü Scott Thwaites ile hem platformun 2019 yılını değerlendirdik hem de TikTok’un içerik üreticileri ve markalar için avantajlarına dair merak ettiklerimizi sorduk.

TikTok İş birliği Direktörü Scott Thwaites ile hem platformun 2019 yılını değerlendirdik hem de TikTok’un içerik üreticileri ve markalar için avantajlarına dair merak ettiklerimizi sorduk.

TikTok, 2019 yılında platformda en çok başarılı olan içerik üreticilerini 11 Aralık Çarşamba günü düzenlediği etkinlikte ödüllendirdi. Ödül seromonisi öncesinde konuşmacı olarak yer alan TikTok İş birliği Direktörü Scott Thwaites ile hem platformun 2019 yılını değerlendirdik hem de TikTok’un içerik üreticileri ve markalar için avantajlarına dair merak ettiklerimizi sorduk.    

Öncelikle TikTok Türkiye için 2019 yılı nasıl geçti?
Akıllı telefon çağını benimseyen bir dünyada yaşıyoruz. Bu da kısa dikkat süreleri, içerik oluşturma ve tüketme davranışlarını değiştiriyor. Özellikle kısa videolar gibi görsel odaklı mecralarda kendilerini ifade etmeyi seçen Y ve Z nesilleri arasında etkisi daha fazla hissediliyor. TikTok özellikle bu nesilller için ilginç ve eğlenceli kısa formlu mobil videolar oluşturmak, keşfetmek ve yaratıcılığı ifade etmek için en uygun platform hâline geldi. Türkiye’deki kullanıcılarımızdan gelen destekler sayesinde olağanüstü bir büyümeye ulaştık. Uygulama mağazalarında en çok indirilen uygulamalardan biri olduk. TikTok, Türkiye genelinde manşetlerde yer aldı, birçok ünlü TikTok'a kendi isteğiyle katıldı, bizi güldüren ve ağlatan içeriklerin yanı sıra pek çok kategoride viral hale gelen çok çeşitli içerikler gördük.  TikTok'u, ilginç ve eğlenceli kısa formdaki videolar için bu kadar sevilen bir destinasyon yapan herkese çok teşekkür ediyoruz.


Platformun kullanıcı profilini nasıl tanımlıyorsunuz? Türkiye’deki kullanıcı profili diğer ülkelerdekinden farklı görünüyor...

Türkiye’de çok çeşitli, farklılık gösteren bir kullanıcı profili var. Bir süredir onları izliyorum ve birlikte çalışıyorum. Bu bana çok büyük bir heyecan veriyor. Çünkü platformda çok çeşitli içerikler üretiliyor. Biz de platformun daha komik ve daha eğlenceli olması için yatırımlarımıza devam ediyoruz.

Özellikle hangi sektörlerde yer alan markalar TikTok’u tercih ediyor? Ve kendilerini bu platformda nasıl konumlandırıyorlar?


Kullanıcılar platformda çok eğlenceli ve herkesi dahil edici şekilde paylaşımda bulunuyorlar. Markalar ve kullanıcılar arasında heyecan verici bir bağ oluşuyor. Dolayısıyla markaların kullanıcılarıyla böyle bir platformda bir araya gelmesi çok daha rahat oluyor.

 

TikTok içerik üreticilerine nasıl avantajlar sağlıyor?

Uygulama içerisinde yer alan video editleme özelliği, içerik üreticileri için çok büyük kolaylık sağlıyor. Doğrudan uygulamanın içinden ilginç video’lar yaratılıp paylaşılabiliyor. Ayrıca TikTok’ta markaların doğrudan içerik üreticilerine ulaşabilmesi, içerik üreticilerimiz için de platformdan gelir elde etme imkânı sağlıyor.

TikTok’un reklamverenler ve reklamcılar için avantajları neler?

TikTok markalar için oldukça avantajlı çünkü platfomun kullanıcıları birbiriyle çok bağlantılı ve angaje. Dolayısıyla markalar ve kullanıcılar arasında heyecan verici bir bağ kurulabiliyor. Birçok reklamveren, ajans ve markayla birlikte çalışıyoruz. TikTok’taki milenyum nesil konuya dahil ve heyecanla çalıştığı için, eğlenceli ve pozitif bir ruh hâliyle paylaşım yapıyorlar. Bu da bize çok olumlu yansıyor. Markaların kendi hedef kitlelerine ulaşması için birçok imkânı var. Hem genel kitle farkındalığı hem birebir reklam şeklinde bir bağlantı kurulabiliyor. Bu nedenle platform markalara farklı fırsatlar sunuyor.

TikTok, Türkiye’de Kızılay, Çarşı Taraftar Grubu LÖSEV gibi kuruluşlarla da sosyal sorumluluk kapsamında çeşitli projeler gerçekleştirdi. TikTok’un sosyal sorumluluk konusuna alanına eğilimi nasıl ortaya çıktı? Platform kendisi mi bu alanda bir şeyler yapmak istedi yoksa STK’lardan gelen bir talep sonucunda mı çalışmalar başladı?

Aslında söylediklerinizin tamamı oldu. Biz TikTok platformu olarak zaten sosyal sorumluluk konularına sonuna kadar amadeyiz. Bu konularda farkındalık yaratmak bizim en temel taleplerimizden bir tanesi. 2020 yılında federasyonlar, dernekler gibi bağlantılarımızı daha çok artırmayı ve daha fazla sosyal sorumluluk projesinde yer almayı planlıyoruz.

Platformda en çok hangi türde içerik üretiliyor ve tüketiliyor?


Türkiye’de çok geniş bir içerik yelpazesi var. En başta gelenler yemek, moda ve seyahat. Bunlar en güçlü ve en çok tercih edilen kategoriler. Bu kategorilerin yanı sıra mizahi içerikler de oldukça revaçta. Çünkü Türkiye’deki kullanıcılar ilginç ve eğlenceli videolar paylaşmayı da seviyor. Tabii spor da son derece güçlü kategoriler arasında yer alıyor.

Son olarak 2020 yılına dair planlarınız neler? Gündeminizde neler var?


Platformumuzdaki 100 içerik üreticisine, popüler kategorilerde daha iyi video’lar yapabilmeleri için başlattığımız TikTok Yetenek Programı ile destek sağlayacağız. Markaları içerik üreticilerimizle bir araya getirme çalışmalarımız da 2020’de devam edecek.

 

---------------------Kutu - İnfografik---------------------


Ocak-Kasım aralığında:
Aylık ortalama 33.5 milyar görüntülenme
25 milyon yeni gönderi paylaşımı
1.7 milyar beğeni
55.5 milyon paylaşım

 

------------------

 

En çok takipçiye sahip kullanıcılar

CZN Burak: 10.9 milyon

Nursema: 4.7 milyon

Ezgizem: 3.5 milyon

 

------------------

 

En çok ilgi gören 10 kampanya

#kimeçekmişim
#kafamdadelisorular
#kalpdansı
#microwavechallenge
#uçmakkolay
#nonamedance
#gözyanılgısı
#teyzelergelmiş
#minikonser
#burasıtürkiye

 Anasayfa'ya Dön

YORUM YAZIN

Max. 255 karakter girebilirsiniz

Yorumunuz Alınıyor

Boş Yorum Gönderemezsiniz

YORUMLAR

Hiç Yorum Yok

BENZER HABERLER