Genart yapay zekayı reklamcılıkla buluşturuyor!

Genart Medya’nın kısa bir süre önce faaliyete geçirdiği ve tamamıyla yerli bir uygulama olan TagOn ile dijital platformların kullanıcılarına, ilgi alanlarına göre reklam gösteriliyor.

Genart Medya’nın kısa bir süre önce faaliyete geçirdiği ve tamamıyla yerli bir uygulama olan TagOn ile dijital platformların kullanıcılarına, ilgi alanlarına göre reklam gösteriliyor.

2009 yılından bu yana kendi kategorisinde lider birçok yerel yayıncı ve Yahoo, Twitter, Shazam, Dailymotion gibi yabancı platformların exclusive satış partnerliğini yapan, Türkiye’nin en büyük bağımsız satış evi Genart, çalıştığı markalara 360 derece hizmet veriyor. Genart çalıştığı markaları kullandığı ve hayata geçirdiği teknolojiler sayesinde kullanıcılar ile en doğru şekilde bir araya getiriyor. Ajansın Kurucu Ortağı ve Başkanı Burak Yılmaz’ın hedefi Genart’ı bir teknoloji merkezine dönüştürmek. Bu doğrultuda Genart, dünyanın kullandığı en son teknolojilere ek olarak yazılımının tamamını kendilerinin yaptığı TagOn’u kısa bir süre önce markaların hizmetine sundu. TagOn sayesinde dijital reklamcılık yapay zekayla aynı platformda buluşuyor ve dijital dünyadaki davranışları takip edilen kullanıcılara ilgi alanlarına göre reklamlar gösteriliyor. Bunun yanı sıra kullanıcılar en çok hangi reklam modeli (video, standart vs) ile etkileşime geçiyorsa o formata dayalı bir gösterim yapılıyor. Yalnızca reklamcılık sektörüne değil, yerli olması sebebiyle Türk reklamcılığına da büyük katkı sağlayan bu uygulamayı ve Genart’ın diğer faaliyetlerini ajansın Kurucusu ve Başkanı Burak Yılmaz’dan dinliyoruz. 

Dijitalin hızlı büyümesiyle beraber web, mobil ve sosyal medya ayrı kanallar haline geldiler, siz bunu tek bir çatı altında toplama başarısını gösteriyorsunuz. Bunun etkilerinden bahseder misiniz?

Dediğiniz gibi dijitalin 3 ayağını tek bir çatı altında topluyoruz. Bir markanın sosyal medya, web ve mobil stratejilerini üretip tüm kanallardan kullanıcılara erişim sağlıyoruz. Bunun en büyük faydası markalara tek bir nokta üzerinden 360 derece hizmet verebilmemiz. Bu hem marka ve ajanslar açısından satın alma süreçlerini kısaltıp kolaylaştırıyor hem de entegre kampanyalar sayesinde daha yaratıcı fikirleri hayata geçirmemizi sağlıyor.

Diğer yandan web, mobil ve sosyal medya reklam satışlarını aynı anda yönetebilmek bize doğru analizleri çıkarabilmeyi, her markaya farklı bakış açıları sağlayabilmeyi, datayı iyi işleyebilmeyi ve en önemlisi kullanıcılarımızla markalarımızı en doğru şekilde bir araya getirmemizi sağlıyor.

Twitter, Shazam, Dailymotion, Red Bull, Yahoo gibi uluslararası mecraların Türkiye satışından sorumlusunuz. Markalarla bu anlamda nasıl bir işleyiş var arka planda? Bize biraz bahseder misiniz? 

Genart olarak bizi en iyi tanımlayan özelliklerimizden biri global bakış açılarını lokalize edebilme gücümüz. Bu bakımdan saymış olduğunuz dünyaca ünlü mecralarla yaptığımız anlaşmalar bizim için çok değerli. Hemen hepsi Türkiye’de alternatifi olmayan ve özel bir alana giden mecralar. Bu sayede markalarımızla arka planda çok değerli iş birlikleri kurarak, onlara şu anda Amerika veya İngiltere’deki markalara hangi teknolojiler sunuluyor veya hizmet veriliyorsa aynılarını sunabiliyoruz. Bunu yaparken en önemli farkımız Türkiye pazarının ihtiyaçlarına cevap verebilecek şekilde lokalleşmeyi sağlayabilmemiz. Bu konuda da oldukça başarılıyız; bir reklam kampanyasında gerçekleşen Dünya anlık Shazamlanma rekorunu kırmamız ya da Twitter’da yapılan başka bir kampanyanın 

dünyada bir ilk olması ve bizden dünyaya yayılması bunun en iyi örneklerinden. Bunun yanında global mecralarla çalışmanın bize sağladığı en büyük avantaj teknoloji ve pazarlama trendlerini dünyayla aynı anda öğrenip adapte edebilmek. Bu çalıştığımız yerli mecralara da büyük faydalar sağlıyor. Global gelişmeleri onlara da hızlı bir şekilde aktarıyoruz, bununla da kalmayıp onlara bu yenilikleri kendi sistemlerine adapte edebilme imkanı sağlıyoruz. 

Uzun yıllardır bu sene mobilin yılı olacak söylemleri konuşuluyor ve biliyoruz ki mobilin dönemi çoktan geldi, siz de 2015 yılında Nmobs isimli mobil markanızı kurdunuz. Nmobs’un sağladığı yeniliklerden bahseder misiniz?

Sanırım artık bu sene, o sene. IAB ve MMA araştırmaları da gösteriyor ki, mobil reklam yatırımları, toplam dijital reklam yatırımlarının, yarısından fazlasını oluşturuyor. Mobil cihazlar kullanıcıların en önem verdiği eşyalarının başında geliyor. Bize de kullanıcılara doğrudan ve kişiselleşmiş reklamlarla ulaşma imkanı sağlıyor. Biz de 2015 yılında yaptığımız yatırımla beraber Nmobs markamızı yarattık ve mobil reklam ve teknolojilerine odaklanmaya başladık. Geliştirdiğimiz proje ve teknolojiler sayesinde dünyada ve Türkiye’de birçok ödüle sahip olduk. 




Kısa bir süre önce piyasaya TagOn isimli yeni bir ürün çıkardınız, Nedir TagOn? Reklamcılık sektörüne hangi yenilikleri getiriyor? 

TagOn’u yeni nesil dijital reklam ürünümüz olarak adlandırıyoruz. Basitçe anlatmak gerekirse Türkiye’deki büyük mecraların neredeyse tamamında tam sayfa ve içerik arası video formatlarının gösterimini yaptığımız, datayı işleme gücümüz sayesinde doğru kişiye, doğru zamanda, ilgi alanına göre reklam gösterdiğimiz bir reklam teknolojisi platformu. Global trendleri yakından takip ettiğimiz ve gururla söyleyebilirim ki, tamamen kendi içimizde ürettiğimiz %100 yerel bir ürün.

TagOn’un sağladığı en büyük yenilik dijital reklamcılık ve AI (Yapay Zeka)’yı aynı platform üzerinde birleştirmesi. Bunun için yapay zeka ve data işlenmesi konusunda uzman akademisyenlerle beraber çalışıyoruz. Amacımız literatürlere de geçecek bir teknolojiyi ülkemize kazandırabilmek. Genelde hazır ve yabancı olanı almayı yeğleyen bir ülkeyiz, biz bunun tersinin olabileceğini göstermek için çok çaba sarf ediyoruz. Bu oldukça emek ve yatırım isteyen, zorlu bir süreç.

TagOn altyapısı sayesinde kullanıcının davranışlarını takip ederek ilgi alanlarını belirliyor ve buna göre reklam gösterimi yapıyor. Bunun yanında kullanıcının hangi ekran ve saatlerde hangi reklam modelleri ile etkileşime geçtiğini, hangileri ile geçmediğini analiz ediyor. Bir kullanıcı video reklamları ile etkileşime geçerken standart reklam alanları ile geçmiyorsa ona sadece video reklamı gösterimi yapıyor ya da bir kullanıcının hangi saatlerde ne tür reklamlara daha fazla ilgi gösterdiğini inceleyerek buna göre reklamları karşısına çıkartıyor. 

Son olarak Genart’ı ulaştırmak istediğiniz nokta nedir, kısaca 2018 yılında gerçekleşecek yeniliklere de değinebilir misiniz? 

Uzun vadede Genart’ı bir teknoloji merkezine dönüştürme hayalimiz var. Nmobs ve TagOn bunun en önemli adımları. Bu yıl içerisinde TagOn’u yurtdışında bir ülkede daha devreye alma isteğimiz var. Bunun yanı sıra dünyadan ve Türkiye’den networkümüze dahil etmek istediğimiz birkaç yayıncı ve teknoloji bulunuyor. Bunlar için de görüşmelerimiz devam ediyor. 

 Anasayfa'ya Dön

YORUM YAZIN

Max. 255 karakter girebilirsiniz

Yorumunuz Alınıyor

Boş Yorum Gönderemezsiniz

YORUMLAR

Hiç Yorum Yok

BENZER HABERLER